ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (Χαλάνδρι)

Item image


Η Εύη Χατζηδάκη μετά από 6 χρόνια στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Αγγλική γλώσσα αρχικά και Ψυχολογία στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα.
Η διαφορά του εκπαιδευτικού συστήματος της Βρετανίας από αυτό της Ελλάδας ήταν κάτι που την πονούσε. ’Έτσι αποφάσισε να ανοίξει ένα σχολείο στο Χαλάνδρι, όπου θα έβαζε σε εφαρμογή αυτά που έμαθε στην Αγγλία, με σκοπό να αναβαθμίσει την διδασκαλία.
Εργάστηκε με ζήλο και όραμα, δημιούργησε όμορφους και λειτουργικούς χώρους, τους εξόπλισε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσέλαβε εξαίρετο προσωπικό το οποίο εκπαίδευσε στη χρήση διαδραστικών μέσων, εξοικείωσε με τη βιωματική διδασκαλία και δίδαξε τη δημιουργία κίνητρων για τους μαθητές.
Η επιτυχημένη πορεία του πρώτου της σχολείου την οδήγησε στη δημιουργία ακόμα ενός στα Σπάτα Αττικής.
Τώρα έχει ένα νέο όραμα την «ολιστική εκπαίδευση».
Η ολιστική εκπαίδευση είναι η ολοκληρωμένη σχέση ανταλλαγής ιδεών καθηγητή-μαθητή καθώς και η προσπάθεια να περάσουν στους μαθητές όχι μόνο οι λέξεις και τα γραμματικά φαινόμενα της γλώσσας αλλά και η κουλτούρα της χώρας.
Με αυτόν τον τρόπο τα νέα παιδιά μπορούν να ευαισθητοποιηθούν σε οικολογικά και κοινωνικά θέματα, να κάνουν εποικοδομητικούς διαλόγους και να ανοίξουν στη ζωή τους καινούργια παράθυρα γνώσης.Τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ δραστηριοποιούνται στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από το 1990, όπου με επιτυχία συμβάλλουν στην άριστη εκμάθηση Ευρωπαϊκών και όχι μόνον γλωσσών, όπως:
Αγγλικά,
Γαλλικά,
Γερμανικά,
Ιταλικά,
Ισπανικά,
Τούρκικα
Υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα, τα διπλώματα, τις ηλικίες και τις χρονικές περιόδους καθώς επίσης και ιδιαίτερα μαθήματα.Οι καθηγητές είναι απόλυτα εξειδικευμένοι ανάλογα με την ηλικία των μαθητών που απευθύνονται. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι διαμορφωμένες διαφορετικά για τα παιδιά, για τους εφήβους και για τους ενήλικους. ‘Έτσι η κάθε ομάδα έχοντας την ανάλογη μεταχείριση και το κατάλληλο περιβάλλον εργασίας αποδίδει τα μέγιστα.
Πέραν των άριστα κατηρτισμένων καθηγητών και των απόλυτα εργονομικών χώρων, παρέχεται τεχνολογία αιχμής, με διαδραστικούς πίνακες (interactive whiteboards) και στερεοφωνικά συστήματα σε κάθε αίθουσα καθώς επίσης και computers/multimedia για την καλύτερη εμπέδωση της διδακτέας ύλης. Τέλος το δυνατό μας όπλο. Το πάθος για δουλειά τόσο της διδακτικής ομάδας των ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, όσο και της ιδρύτριας και διευθύντριας σπουδών Εύης Χατζηδάκη